≡ Menu

Vikend paket v Skopju

Zgodovinsko pomembno mesto v Makedoniji, stičišče različnih narodnosti in kultur ter pestro nočno življenje kliče k manjši avanturi. Pripravite se na vikend paket v Skopju.

V Skopje boste najhitreje prispeli z letalom. Letališče Aleksandra Velikega leži približno 25km jugovzhodno od mesta.

Mesto, v katerem se prepletajo ostanki rimske in bizantinske kulture pričnite raziskovati v Stari Čaršiji, se sprehodite po številnih »hanih« (bizantinskih oz. turških prenočiščih) in se povzpnite do trdnjave Kale. Ne pozabite se sprehoditi čez »Kamniti most«, ki je eden od največjih simbolov mesta. V središču makedonskega trga stoji spomenik Aleksandru Velikemu, brez katerega Skopje danes ne bi bilo takšno, kot ga poznamo.

Skopje je bilo zelo prizadeto leta 1963 ob rušilnem potresu, vendar so domačini uspeli ohraniti določene zgodovinsko pomembne stavne. Med njimi je tudi prenovljena rojstna hiša dobrotnice Mati Tereze.

Skopje nudi odličen sistem javnega prevoza z novim voznim parkom avtobusov. Nekateri spominjajo celo na znamenite rdeče londonske avtobuse.

Najbolj zanimiv vikend paket boste zagotovo doživeli v hotelu Senigallia, ki je pravzaprav imitacija stare lesene ladje in stoji na Vardarju. Sicer pa Skopje nudi številne zanimive hostle, apartmaje in prenočišča, kjer vas pričakujejo prijazni gostitelji.

Vikend paket v Skopju ne sme miniti brez obvezne turške kave in baklave, zraven pa boste izvedeli številne anekdote o mestu.

Booking.com